Je vraagt je af hoe je je kind aan het praten krijgt, aangezien je vaak een “Ja”, “Nee” of “Ik weet het niet” krijgt. Het is de moeite waard om jezelf de vraag te stellen wanneer je voor het laatst je eigen gevoelens hebt gedeeld met je kind.
Terwijl we onze kinderen het voorbeeld geven dat praten over hoe we ons voelen twee kanten op werkt, is het goed om rekening te houden met wat we wel en niet met onze kinderen delen.
Take 1 Verbinden door middel van vragen Ouder: “Hoe was het op school?” Kind: "Goed."
Take 2 Verbinden door middel van vragen Ouder: “Hé, ik ben blij je te zien. Ik zie verfvlekken op je broek, wat heb je vandaag gedaan?” Kind: “Hoi mam, we hebben in de tekenles geschilderd.” Ouder: “Dat klinkt leuk, ik zie dat je iets roods hebt geverfd?” Kind: “Ja, we hebben vandaag herfstbladeren gemaakt. Ik heb heel veel kleuren gebruikt.” Ouder: “Dat klinkt leuk, ik zie al dat je hard hebt gewerkt. Ik ben benieuwd naar het resultaat!”
Take 2.2 Verbinden door middel van vragen Ouder: “Hé, ik ben blij je te zien. Ik ben blij dat ik hier op tijd ben; het was echt druk op de weg.” Kind: “Hoi mama, dat is jammer.” Ouder: “Ik had in ieder geval mijn favoriete playlist in de auto. Wat was het slechtste deel van je dag?” Kind: “Ik denk dat ik niet naar buiten kon omdat het heel hard heeft geregend.” Ouder: “Hmm, snap ik. De hele dag binnen zitten is niet leuk. Wat was het leukste deel van je dag?” Kind: “Spelletjes doen met mijn vrienden, hoewel één meisje er niet was.” Ouder: “Wat was er gebeurd?” Kind: “Ze had een ongeluk in het weekend, waardoor ze vandaag niet kon komen.” Ouder: "O jee, en nu?" Kind: “Ik vind het zielig, we zijn op school begonnen met het maken van een beterschapskaart. Kunnen we haar bezoeken?” Ouder: “Dat is een goed idee, ik zal haar ouders eens vragen wanneer het goed voor ze zou uitkomen.” Ik help je familie graag om de communicatie te verbeteren en echt contact te maken met je kinderen. Neem contact met mij op en boek je sessie!
Comments